lauantai 15. toukokuuta 2010

23 milliä

Ja laskettu aika 15.12.2010

Kävimme keskiviikkona Väestöliitossa ultrassa. Se oli nyt todennäköisesti viimeinen kerta.

Maha-asukit ovat nyt 23 milliä, ja valitettavasti samassa sikiöpussissa, mutta sille ei voi mitään. Näillä eväillä mennään. Keskenmenon riski on 5 %, ei siis sen suurempi?! Suurin riski on tämä kaksosraskaus, suurempi kuin ikäni tai myoma (joka oli kasvanut).
Ja raskausmyrkytys on suurempi tod.näköisyys lahjamunasoluilla kuin jos olisi omilla. En nyt muista, oliko se 10 % luokkaa, kun omilla soluilla olisi ollut 6 %, siis luomuraskaudessa.

Viime viikolla neuvolassa kysyivät, missä haluamme synnyttää. Silloin ajattelin paikallista sairaalaa, mutta tänään kysyin VL:n lääkäriltä, mitä hän ehdottaa: Helsingin Naistenklinikka. Eli sinne sitten. Ja jos olisimme pysyneet omassa sairaalassa, siirto Naistenklinikalle olisi kuitenkin tullut eteen ongelmia ilmetessä. Siinä on Lastenklinikka ihan naapurissa... nyt pelataan varman päälle.

Parin-kolmen viikon kuluttua tulee kutsu uuteen ultraan, Naistenklinikalle (jos huolivat minut potilaakseen). Kyllä nyt käydään seurannassa harva se viikko.



Viime yönä nukuin suht' hyvin. Keksin uuden keinon: kun en vessassa käynnin jälkeen saa unta, luen jotain viisi sivua, puputan porkkanaa, sitten sammutan valot ja alan laskemaan japaniksi. Viime yönä aloin laskemaan, pääsin 40:ään, aloin miettimään jotain muuta, ja heti aloin laskemaan uudestaan ykkösestä. Neljä kertaa muistan laskeneeni 40:ään, ja sitten varmaan nukahdin. Pari tuntia myöhemmin heräsin uudestaan, nyt ehdin pari kertaa kymmeneen. Tämäkö toimisi? Aamulla oli ihan eri fiilis kuin eilen aamulla.

Taisin keksiä mahavaivoillekin nimen. Se minun rakas perunamuussini työpaikan läheisellä huoltoasemalla Nesteellä ei taida olla hylaa. Ruoan jälkeen alkoi mahaa vääntää, kun tulin syömästä. Seuraavalla kerralla otan kyllä pillerin mukaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

PALJON ONNEA!!!!! Mahtavia uutisia, että teille onkin tulossa tuplaonni! Toivon koko sydämestäni, että kaikki sujuu täydellisesti ja saatte ihanat lapset syliinne. <3 <3

Onhan tuossa pohdittavaa ja riskejä, mutta nauti nyt kun voit! Itsekin mietin niin, kun 2,5 vuoden lapsettomuuden jälkeen tulinkin raskaaksi lääketiedettä uhmaten. Nyt jo 17. vk menossa. :)

t. Vihdoinkin raskaana