perjantai 23. huhtikuuta 2010

Nyt se sitten alkoi

Meinaan pahoinvointi! Lauantaina kävin Helsingissä, ja silloin vielä söin kaikkea, kahviakin join! Mutta vaakataso kutsui, onneksi kylässä oli siihen mahdollisuus. Sunnuntaina kävin Hämylinnassa, siellä jätin kahvin pois, ei maistunut, mutta muuten söin kyllä kaikkea, ja sielläkin pääsin vähän vaakatasoon. Alkoi kyllä olemaan hiukan paha olo.

Maanantaina en lähtenyt töihin. Tuli verta ja pelästyin. Jonkinlainen klöntti tuli, ja vatsa oli kipeä kuin menkkojen aikoina. Otin Panacodin ja nukuin. Sitten lähdin terveydenhoitajalle ja samalla reissulla kävimme syömässä. Kultsi jäi kotia tukemaan minua. Sanoin, että nyt taisi tulla keskenmeno :-( Ei enää nipistänyt siitä yhdestä kohtaa vatsaa, mistä on nipistänyt. Ne menkat oli kyllä oudot: kesti vain neljä tuntia!

Ravintolassa söin lasagnea, ja sitten alkoi oksentelu. Oksentelin koko illan ja yön. Mitään en pystynyt tekemään kuin olemaan vaakatasossa. Ajattelin, että tätäkö mä toivoin?!? Tällaista etomista. Se lasagne tuli ylös ja moneen kertaan, ja vatsapohjan kera.
Tiistaina en lähtenyt töihin. Kultsi lähti. Minä kävin uudestaan työterveydenhoitajalla, ja sitten lähdin Hesaan väestöliittoon otattamaan verikokeen. Onko HCG-arvo vielä koholla vai ei?
Söin yhden pienen nokareen leipää ja yhden mehun ennen Hesaan lähtöä, sitten Hesasta tultua menin kauppaan ja etsin sellaista, mikä voisi pysyä sisällä. Tikkaria teki mieli!
Sain syötyä leipää, yhden banaanin ja vähän mehua. Ihan tosi hitaasti söin ja koko ajan ajattelin, että eihän tämä suupala nosta oksennusta ylös. Pelkäsin jo, että joudun tiputukseen, kun maanantaina vesikään ei pysynyt sisällä.

Tiistaina mitään ei enää tullut ylös, mutta pientä etomista koko ajan. Illalla jaksoin jo vähän siivoilla.

Tänään lähdin normaalisti töihin, tosin aamukahvi jäi nyt pois. Olin ollut niin kalpea että töissäkin huomasivat, että en mä kunnossa ole. Kaupasta hain leipää, cream crackereita, mehua, piimää, tomaattia ja kurkkua. Mitään lämmintä ei tee mieli. Leipä maistui nyt tosi hyvältä!

Soitin väestöliittoon. HCG (raskaushormoni) huitelee jossain korkeuksissa! Siis sen mukaan olen tosi-raskaana, ja se maanantainen klöntti ja pika-menkat, ei kannata vielä huolestua. Jos olisi ollut keskenmeno, olisi vuoto ollut pitempää. Mikä lie tullut sitten ulos. Kuulemma ihan normaalia...? Mutta se nähdään vasta viikon kuluttua, kun menen ultraan, onko maha-asukkia vai ei.

Nyt olo on ihan ok. Pientä etoa, mutta siihen kai tottuu pikku-hiljaa. Jos menee sen kaavan mukaan, kuin viisi vuotta sitten (jolloin keskenmeno), tätä etoa on nyt pari kuukautta. Ja etominen alkoi, niin kuin silloinkin, kun menkat olivat olleet viikon myöhässä. Mutta ei suurempaa oksentelua, kunhan välttelen maustettuja ruokia.

Ei kommentteja: