keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Apelle yllätyslahja

Appiukko tuli viime lauantaina kahden pintaan meille viettämään synttäreitään. Kultsi ehti tehdä kakun sikseen ja pakata sen. Sitten tokaisimme Apelle, että nyt lähdetään viettämään synttäreitä. "Jaa, minne?", kyseli hän. Emme vastanneet, vaan sanoimme vain, että näkeepähän sitten. Vieraatkin tulivat samalla ovenavauksella, kehotimme vain seuraamaan meidän autoa. Appi yritti arvuutella, menemmekö jonnekin seurakuntakodille, vaiko minne... Saavuimme talolle (jonka olimme ostaneet viime viikon tiistaina pankista lainaamilla rahoilla), ja kultsin serkun ystävä heti kysäisi, että "onko tämä teidän uusi koti?" Myönsin samalla kun avasin talon ovea. Kierrätimme vieraita talossa, ja aloimme keittämään kahvia. Edellispäivänä olimme jo tuoneet kaikki tuolit, kahvinkeittimen, astioita ja saunomistarvikkeet.



Siirryimme kakun kimppuun, ja sitten Appi alkoi avaamaan lahjoja. Oli puseroa, yms. ja viimeisenä... taulu. Hän avasi taulua paperista, katseli taulua, käänteli, ei ymmärtänyt, mitä katsoi... Jotain abstraktia taidetta. Kultsin serkku katseli myös, ja sanoi "Onneksi olkoon!". Hän oli heti tajunnut kuvan. Apelle ei millään meinannut selvitä, että siinä taulussa oli ultra, ja molemmat sikiöt. Hänelle piti selittää, ja sitten "kolahti". Hän oli hirveän onnellinen. Kysäisin, muuttaisiko hän meidän nykyiseen kerrostaloasuntoon, ja "ilman muuta", oli vastaus. Kerroin, että olisi kiva, jos lapsilla olisi yksi sukulainen samassa kaupungissa. Voisivat sitten vanhemmiten ihtekseen kulkea ukin luokse.



----------------

Samana päivänä yksi floristiystäväni lähistöltä kävi selittämässä minulle puutarhakukista. Soittelin hänelle, että tulisi näyttämään, mikä on rikkaruoho ja mikä ei. :-) No, kyllä ne aika hyvin tiesin, mutta kukkien nimet ovat ihan hakusessa. Sen tiedän, että nyt minulla on kirsikkapuu!

Me emme ole asuneet koskaan missään ilman huoltoyhtiön apua. Nyt täytyy itse hoitaa taloa. Siinä on opiskeltavaa! Mietin jo, perustanko tunkion pihan nurkalle vaiko kompostin puutarhajätteille. Jotain helppoa sen täytyy olla, ei mitään salatiedettä.

Nyt on hankintalistalla kaikenlaista: ruohonleikkuria, kuokkaa, lapiota... meillä ei ole mitään, mitä tarvitaan omakotitalossa.

-------------------
17+0 tänään

Maanantaina kävimme neuvolassa: verenpaine ok, hemoglobiini ok, painonnousu ok (2 kiloa tullut edelliskerrasta), ei valkuaista virtsassa, sikiöiden sydänäänet kuuluvat, eli kaikki ok. Hyvä!

Olen tuntenut "kutituksia" mahan vasemmalla ja oikealla puolella, mutta en keskellä, varmaankin sen takia, että istukka on edessä. Onkohan tuntemukset masukkaiden aikaansaannoksia? Kutitan takaisin.

Ei kommentteja: