torstai 26. huhtikuuta 2012

18 kuukautta

Tässä ovat nämä puolitoistavuotiaat, Bertta ja Anna. Minulla on kuva, jossa Bertta makaa tässä pyykkikorissa täydessä pituudessaan. Nyt on pituus tuplaantunut. Jos oltiin syntyessä 40 senttisiä, nyt on pituutta 80 senttiä.

Neuvolassa kävimme viime kuussa.
Anna 10 kg, 77.5 cm;
Bertta 11.2 kg, 80.5 cm.
Ovat hyvin kehittyneet.

Hiuksiakin jouduttiin leikkaamaan, kun menivät jo silmien yli.
Syömistä harjoitellaan itse, ja potatkin on jo sisälle kannettu varastosta. Uusien asioiden oppimista.
Kirjoja tykätään katsella, ja harvemmin ne enää suuhun eksyvät.

Ulkona on kiva katsella kiviä ja kaikkea, mitä ulkona nyt onkaan. Pappa vie puistoon keinumaan, äiti mammapiireihin tutustumaan muihin lapsiin. Päiväkotia olemme jo käyneet tarkastamassa - todella ajoissa.

Nyt etsiskelen lenkkareita, koko 22 :-D Ensi sunnuntaina paikkakunnalla on lastentarvikekirppis. Käynpä katsomassa, jos sieltä löytyisi.

Bertta oli ductus-operaatiossa, jossa yritettiin katetrilla sulkea avoin tiehyt sydämessä. Ei onnistunut, koska reikä on sen verran suuri. Operaatiosta ei jäänyt mitään jälkiä tai vaivoja. Nyt keväällä pitäisi olla avoleikkaus. Toivottavasti kaikki menee hyvin eikä tule komplikaatioita! Avataan, laitetaan klipsi, suljetaan. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta...

Vieläköhän täällä joku jaksaa käydä lueskelemassa?


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, löysin blogisi Felicitas-klinikan nettisivujen kautta. Luin tarinanne tähän päivään saakka ja liikutuin... Tekstisi saa ymmärtämään lahjoitettujen sukusolujen arvon - olen itse luovuttamista harkinnut jo jonkin aikaa. Kiitokset tekstiesi julkaisemisesta (kirjoitat todella eläväisesti) ja ennen kaikkea toivotan kaikkea hyvää perheellenne jatkossa! Terveisin eräs äiti itsekin