sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Tytöt 2 vuotta


Tytöt ovat nyt 2 vuotta, 1 kk ja 5 päivää. Synttäreitä vietimme kahtena viikonloppuna, kun kaikille ei sopinut samana päivänä tulla ja oli se parempi laittaa monena päivänä juhlat pystyyn, kun talo olisi muuten pullistellut ihmisistä.

2-vuotisneuvolassa Anna oli 10,3 kg, 83,3 cm; Bertta 12,5 kg, 85,8 cm. Annalle saamme antaa rypsiöljyä ruoan seassa, jotta paino kehittyisi. Ei ole kuin puoli kiloa tullut puolessa vuodessa.

Kovasti tulee jo höpinää. Muutamia selviä sanojakin jo tulee: anna, tonne, ei nää, kii(nni), kiitti, kakki (=kaksi), toinen, kukka, tukka, lunta, kakkua, EI, ei saa... Ihan viime aikoina on alkanut tulemaan enemmän ja enemmän sanoja.

Lumi oli ensin "kakku", koska olivat ensimmäisestä lumesta tehneet kakkuja ämpärillä. Nyt se valkoinen tavara maassa on "lunta", ei enää kakkua :-)

Itse osaavat syödä, ja juovat jo ilman nokkamukiakin. Potasta on nyt vähän taukoa, kun eivät suostuneet mitään tekemään. Istuivat vaan, taikka alkoivat pelleilemään ympäri kodinhoitohuonetta.
Kohta siirrymme pinnasängyistä pois, koska nyt osaavat mennä pinnasänkyihin, kohta osaavat niistä poiskin.

Hyvin nukkuvat yöt. Klo 21 nukkumaan, klo 9 ylös. Päiväunia on 2-3 tuntia joka päivä. Ovat nähtävästi perineet papan unenlahjat. Hyvä vain!

Anna on "adhd", Bertta aika rauhallinen. Anna menee eikä pelkää, Bertta hiukan jarruttelee. Bertta myös enemmän vierastaa, jota taas Anna teki enemmän aikaisemmin.

Kaksi kertaa viikossa käyvät srk:n kerhossa, 2 tuntia kerrallaan. Nauttivat kerhosta todella paljon!

Bertan ductusoperaatio pitäisi olla nyt syksyllä. Se on nyt peruuntunut muutamaan otteeseen. Ensin flunssan takia ennen synttäreitä, ja sitten nuhan takia pari-kolme viikkoa sitten. Kaipa se ennen joulua operoidaan. Nyt hän olisi nuhaton, joten valmis operoitavaksi.


Ei kommentteja: