lauantai 26. helmikuuta 2011

Melkein 6 kiloa

Olimme jälleen neuvolassa. Painoa on tullut hyvin lisää. Bertta on kohta 6 kilon painoinen. Olen käynyt piltti-kerhossa, ja siellä olen pystynyt vähän vertailemaan näitä lasten kokoeroja. Tyttöjen korjattu ikä on kohta kaksi ja puoli kuukautta, ja ovat suunnilleen sen kokoisia, kuin kolmen kuukauden ikäinen vauva olisikin. Kalenteri-iältään ovat siis pian viisi kuukautta.

Olen nyt kuunnellut aika monta keskostarinaa, ja kyllä heistä ihan isoja ihmisiä tulee. Joten ei syytä huoleen. Tosin näiden kahden kesken voi olla parin sentin kokoero sitten "isona". Nyt painoeroa on 1.1 kiloa. Kokoeroa on se 20 prosenttia, mikä on ollut ensimmäisestä ultrasta lähtien. Sen kanssa eletään.

Terveitä tytöt ovat olleet. Olemme jo pari kertaa käyneet kissa-/koiratalossa, jotta saisivat vastustuskykyä. Nykyään on suosituksena olla vähemmän "steriiliä" elämää. Siskoni luona laitoin tytöt koiranpetiin makoilemaan. Eikä me enää steriloida käsiä kotona. En ainakaan minä, paitsi jos ovat saaneet rotorokotuksen ja tyttöjen vatsat ovat löysät sen takia (ettei itse saataisi rotovirusta).

Tulevaisuudessa on kaiketi Bertan sydänleikkaus, ductuksen sulkeminen. Kuulostaa rutiinitoimenpiteeltä.

Tytöt nukahtivat tyytyväisinä sittereihinsä.

Keskoset aloittavat kiinteiden syönnin aikaisemmin kuin ajallaan syntyneet. Tavoitteena on saavuttaa muut kasvussa. Eipä näiden soseitten kanssa ole vielä tullut ongelmia, paitsi ilmavaivoja. Siihen vaivaan onneksi saa apteekista lääkettä

Meidän kullannuput, Bertta ja Anna. Kiitos sinulle, munasolun lahjoittaja.

Ei kommentteja: